Pasta met groenten-tomatensaus en notengarnituur

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • spirelli 500 g
  • passata (gezeefde tomaten) 350 g
  • tomaten 6
  • wortelen 4
  • courgettes 2
  • walnootpitten 4 eetl.
  • cashewnoten 4 eetl.
  • room 1 dl
  • emmentaler
  • olijfolie met peper en look (Aglio e Peperoncino) 4 eetl.
  • uien 1
  • kerriepoeder 3 koffiel.
  • paprikapoeder 2 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de ui fijn.
  2. - Snij de tomaten in blokjes.
  3. - Snij de wortelen in kleine stukjes.
  4. - Snij de courgettes in blokjes.
  5. - Hak de noten en de cashewnoten grof en bak ze kort goudbruin in een pan met anti-aanbaklaag (zonder vetstof). Schep voortdurend om.
Bereiding (25 min.)
  1. Bak de ui gedurende 2 min. in 2 eetl. hete olijfolie terwijl u blijft roeren. Voeg de wortelen, de gezeefde tomaten en de tomatenblokjes toe, samen met het kerriepoeder en het paprikapoeder. Laat gedurende 20 min. afgedekt sudderen.
  2. Verwarm 2 eetl. olijfolie in een pan en laat er de courgettes gedurende 7 min. in bakken. Roer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Mix de tomatensaus en voeg de gebakken courgettestukjes en de room toe. Breng op smaak met cayennepeper.
  4. Kook de pasta in een grote pan lichtgezouten water gedurende 10 à 12 min. naargelang uw voorkeur. Giet af.
Afwerking

Schik een portie pasta op elk bord, overgiet met saus en strooi er de noten over. Serveer met de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 967 kCal
Koolhydraten 112.8 g
Vezels 31.9 g
Vetten 42.8 g
Tip

KOOKTIP

Naar eigen smaak kunt u de courgettes vervangen door champignons.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER