Pasta met trio van pesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

  • tagliatelle 600 g
  • Italiaanse kaas 175 g
  • Voor de pesto van zongedroogde tomaten:
  • gedroogde tomaten (versmarkt) 100 g
  • rucola 30 g
  • knoflook 1 teentjes
  • kaaspoeder 40 g
  • pijnboompitten 25 g
  • olijfolie 1 dl
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voor de pesto van rucola en Griekse yoghurt:
  • rucola 70 g
  • knoflook 1 teentjes
  • Griekse yoghurt 130 g
  • kaaspoeder 40 g
  • pijnboompitten 30 g
  • olijfolie 0.5 dl
  • basilicum 0.5 plantjes
  • peper en zout
  • Voor de pesto van artisjok en mascarpone:
  • gemarineerde artisjokharten (versmarkt) 200 g
  • mascarpone 125 g
  • kaaspoeder 40 g
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Voor de pesto van zongedroogde tomaten
  2. - Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
  3. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Voor de pesto van rucola en Griekse yoghurt
  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Maak de 3 sausjes (zie bereidingswijzes hieronder).
  2. 2 Kook de pasta gaar in een grote kookpot met lichtgezouten water (1 L water per 100 g pasta, kooktijd: zie verpakking).
  3. Voor de pesto van zongedroogde tomaten
  4. 1 Mix de zongedroogde tomaten met de pijnboompitten, het knoflook, de rucola, het kaaspoeder en de tijm tot een gladde pasta.
  5. 2 Voeg tijdens het mixen beetje bij beetje de olijfolie toe.
  6. 3 Voeg 2 à 3 eetl. water toe en kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Voor de pesto van rucola en Griekse yoghurt
  8. 1 Mix de rucola met de basilicumblaadjes, de pijnboompitten, het kaaspoeder en het knoflook tot een gladde pasta.
  9. 2 Mix er de yoghurt en de olijfolie bij. Doe dat beetje bij beetje.
  10. 3 Kruid naar smaak met peper en zout.
  11. Voor de pesto van artisjok en mascarpone
  12. 1 Mix de uitgelekte artisjokken met de platte peterselie, het kaaspoeder en de mascarpone tot een gladde pasta.
  13. 2 Mix er beetje bij beetje 4 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken bij.
  14. 3 Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de pasta in 3 en meng onder elke portie een andere pesto. Roer de saus er goed onder. Garneer met kaasschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip

Tips
- U kan de verschillende pesto’s uren vooraf klaarmaken.
- Kijk voor de kooktijd van de pasta op de verpakking. Die hangt namelijk af van de soort.
- Plaats de 3 pasta’s op een schotelwarmer, want pasta koelt snel af.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER