Pasta pesto met kip en 3 groenten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenblokjes natuur (beenhouwerij) 600 g
  • broccoli's 350 g
  • erwten (diepvries) 250 g
  • zoete puntpaprika’s 1
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • pecorino (blok) 50 g
  • penne 400 g
  • rode pesto 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne reepjes.
  3. - Maak schilfers van de pecorino met een dunschiller.
  4. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Kook de broccoliroosjes en de diepgevroren erwten gedurende 7 à 8 min. in lichtgezouten water, in een kookpot zonder deksel. Giet de groentjes af en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. 2 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking).
  3. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de reepjes zoete paprika toe en laat 4 min. stoven. Voeg dan de groene groenten toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes mooi goudbruin, bak ongeveer 5 à 6 min. tot ze mooi uitgebakken zijn. Kruid goed met peper en zout.
  5. 5 Giet de pasta af en meng er de pesto door en voeg de kippenblokjes en de groentjes eraan toe. Meng dooreen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kCal
Koolhydraten 82.1 g
Vezels 55.9 g
Vetten 18.2 g
Tip

Liever een vegetarische variant? Vervang de kippenblokjes en de pecorino door 2 bolletjes mozzarella in stukjes gesneden.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER