Pastagratin met butternutpompoen en veggieballetjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegetarische balletjes (versmarkt) 400 g
  • butternutpompoenen 1
  • knoflook 2 teentjes
  • uien 1
  • geraspte mozzarella 75 g
  • volkorenspirelli 400 g
  • tomatenstukjes 400 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Schil de pompoen en snij in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de draden en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  3. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding (20 min. + 25 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. 3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes 15 min. Haal uit de pan en zet opzij.
  4. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen toe en laat ± 4 min. stoven. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 min. sudderen.
  5. 5 Meng de pasta onder de saus en de vegetarische balletjes. Giet alles in een ovenschaal, bestrooi met de mozzarella en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 702 kCal
Koolhydraten 79.8 g
Vezels 42.6 g
Vetten 21 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

+ 4 maand
Bereiding (25 min.)

1 Snij 70 g vruchtvlees van butternutpompoen in blokjes.
2 Kook de blokjes pompoen samen met gewone korte pasta 15 min. in een bodempje water.
3 Mix alles en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Tip: volkorenpasta geeft u het best pas vanaf 18 m.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER