Pastagratin met gehakt, prei en tomaten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkensgehakt (beenhouwerij) 400 g
  • gesneden preiwit (diepvries) 600 g
  • geraspte kaas 100 g
  • korte pasta 300 g
  • tomatenstukjes met basilicum (blik) 400 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • nootmuskaat 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 10 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. 3 Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het gehakt 5 min. Maak los met een vork. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot.
  4. 4 Stoof het diepgevroren preiwit eventjes in het vet van het gehakt. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout. Laat 10 min. sudderen.
  5. 5 Voeg de pasta en het gehakt toe aan de saus, roer goed en verdeel daarna over een ovenschaal.
  6. 6 Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 683 kCal
Koolhydraten 65.1 g
Proteins 38.9 g
Fat 28.2 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (20 min.)
1 Kook 30 g korte pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking), samen met 100 g diepgevroren preiwit. Giet af.
2 Mix fijn samen met 1 koffiel. plantaardige olie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER