Penne carbonara met aardpeer

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte spekblokjes 100 g
  • aardperen 400 g
  • spinazie 400 g
  • citroenen 0.5
  • peterselie (vers) 2 takjes
  • geraspte kaas 75 g
  • verse room 1 dl
  • penne rigate 400 g
  • hazelnoten 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Wrijf de aardperen schoon en snij in fijne schijfjes. Besprenkel met het citroensap.
  3. - Snij de peterselie fijn en hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Verhit een kookpot en bak de spekblokjes 5 min. zonder vetstof.
  3. 3 Voeg de schijfjes aardpeer toe en roerbak 5 min. Roer er de spinazie en de room onder en laat nog 5 min. garen.
  4. 4 Roer er de peterselie en de hazelnoten onder en kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden, schep er de aardpeermengeling op en werk af met de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kCal
Koolhydraten 87.1 g
Vezels 26.8 g
Vetten 21.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER