Penne met avocado-rucolapesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • avocado's 2
  • rucola 200 g
  • knoflook 1 teentjes
  • parmezaan (blok) 100 g
  • penne 400 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. - Rasp de parmezaan.
  4. - Hak de rucola grof.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. 2 Mix intussen het vruchtvlees van de avocado met de pijnboompitten, het gepelde teentje knoflook, de helft van de rucola, de parmezaan en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. 3 Giet de penne af en meng onmiddellijk met de avocadorucolapesto.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en werk af met de rest van de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kCal
Koolhydraten 74.6 g
Proteins 25.8 g
Fat 40.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER