Penne met gebakken kip, tomaat en olijven

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenblokjes natuur (beenhouwerij) 500 g
  • tapastomaten 450 g
  • rucola 50 g
  • tapenades Sweet Pepper (versmarkt) 150 g
  • ontpitte groene olijven 50 g
  • halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt) 2 eetl.
  • parmezaan (blok) 40 g
  • penne 400 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
  3. - Snij de olijven in ringetjes.
  4. - Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
  5. - Rasp de parmezaan fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Kook de penne gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout.
  3. 3 Meng de penne met de olijven, de halfgedroogde tomaten, de tapastomaten en de kippenblokjes. Roer er de tapenade onder en laat nog even opwarmen op het vuur.
  4. 4 Meng de rucola net voor het serveren onder de penne.
Afwerking

Verdeel over de borden en bestrooi met de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kCal
Koolhydraten 78.6 g
Proteins 48 g
Fat 17.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER