Penne met paprikapesto en gegrilde groenten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gegrilde groentemix (diepvries) 800 g
  • basilicum 0.25 plantjes
  • mozzarella 2 bolletjes
  • penne rigate 400 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de pesto:
  • knoflook 2 teentjes
  • halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt) 8
  • parmezaan (blok) 30 g
  • cashewnoten 30 g
  • gegrilde paprika's (bokaal) 2
  • olijfolie 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Pel het knoflook.
  3. - Spoel de gegrilde paprika’s onder koud water en laat uitlekken. Rasp de parmezaan.
  4. - Snipper de basilicumblaadjes fijn.
  5. - Snij de mozzarella in blokjes.
  6. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Doe intussen de diepgevroren gegrilde groenten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven.
  3. 3 Mix ondertussen de ingrediënten voor de pesto met een staafmixer of in de blender tot een romige massa.
  4. 4 Meng de pesto en de gegrilde groenten onder de pasta. Verdeel er de mozzarella over en meng goed.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het fijngesnipperde basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 850 kCal
Koolhydraten 97.5 g
Proteins 33.7 g
Fat 33.9 g
Tip

Ook lekker met geitenkaas of gegrilde halloumi.

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

+ 6 maand
Bereiding (20 min.)

1 Kook 25 g penne rigate 15 min. in water.
2 Voeg na 10 min. 100 g diepgevroren gegrilde courgette en aubergine (geen paprika) toe.
3 Giet af, mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER