Penne met sardines en broccoli

Ingrediënten

4 personen
  • broccoli's 2
  • parmezaan 50 g
  • tomatentapenade 2 eetl.
  • penne 400 g
  • sardines in olijfolie (blik) 210 g
  • kappertjes (bokaal) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Snij de broccoli’s in gelijke roosjes.
  3. - Laat de sardinefi lets uitlekken.
  4. - Rasp de parmezaan.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Kook de pasta samen met de broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Roer de tomatentapenade samen met de kappertjes onder de pasta. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Werk af met de sardinefi lets en de geraspte parmezaan.

Onze drankensuggestie

bier Postel Dobbel Donker abdijbier

wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vetten 12.4 g
Koolhydraten 75.7 g
Eiwitten 32 g
Tip

Peuter eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (20 min.)
1 Snij 100 g broccoli in kleine roosjes en kook samen met 30 g penne gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking).
2 Laat intussen 30 g sardinefilets in olijfolie (blik) uitlekken en snij in kleinere stukken.
3 Snij de penne en de broccoli in kleinere stukjes en meng er de stukjes sardinefilets onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER