Penne met zeevruchten in kruidenroom

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • voorgekookte zeevruchtencocktail (diepvries) 400 g
  • penne 400 g
  • kervel (diepvries) 4 porties
  • mascarpone 250 g
  • geraspte parmezaan 120 g
  • uien 1
  • lichte room 1.5 dl
  • boter 2 eetl.
  • peterselie (vers) 1 bosjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. 5 min.)
  2. Snipper de ui en de peterselie fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
  2. 2 Voeg de diepgevroren porties kervel en de peterselie toe. Meng er de mascarpone en de room onder.
  3. 3 Doe er de diepgevroren zeevruchten cocktail bij en verwarm ± 6 min.
  4. 4 Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de
  5. zeevruchtensaus onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerking

Bestrooi met de geraspte parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1048 kCal
Koolhydraten 83.5 g
Vezels 53.2 g
Vetten 54.1 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 12 maand
Bereiding (30 min.)
1 Schil 100 g wortel en snij in gelijke stukken.
2 Kook de wortel samen met 30 g penne en 30 g
diepgevroren zeevruchtencocktail 15 min. gaar in een bodempje water.
3 Meng er 1/2 portie diepgevroren kervel onder en warm even op.
4 Prak fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER