Pennesalade met geitenkaas, kip en kaascroutons

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenblokjes natuur (beenhouwerij) 200 g
  • waterkers 2 bosjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • basilicum (vers) 1 plantjes
  • rode uien 2
  • geitenkaas 150 g
  • parmezaan 50 g
  • penne 400 g
  • witte broden 2 sneetjes
  • olijfolie 4 eetl.
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • balsamicoazijn 3 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Snij de rode uien in dunne sliertjes.
  3. - Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof.
  4. - Scheur de blaadjes van het basilicum in stukken.
  5. - Hak de waterkers grof.
  6. - Snij de korsten van de sneetjes brood en snij het kruim in kleine blokjes.
  7. - Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
Bereiding (25 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en voeg de rode uien, de gehakte peterseliesteeltjes en de balsamicoazijn toe. Laat 20 min. stoven op een zacht vuur.
  4. Leg de broodblokjes in een ovenschaal en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Voeg de geraspte parmezaan toe en meng goed onder elkaar, tot elk blokje bedekt is met olie en parmezaan. Bak de broodblokjes 6 à 8 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes enkele min. gaar en goudbruin.
  6. Meng de pasta met de gestoofde rode ui, de waterkers, de croutons, de kippenblokjes, de peterselieblaadjes en het basilicum. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  7. Voeg de extra vierge olijfolie toe en verdeel de geitenkaas met een koffielepel over de salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kCal
Koolhydraten 82.5 g
Vezels 36.7 g
Vetten 32.2 g
Tip

Lekker als lunch of als picknick.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER