Pikant geitenkaasje met gedroogde tomaten

Voorgerecht 4 personen

Ingrediënten

  • geitenkaas 150 g
  • gedroogde tomaten (versmarkt) 10
  • ijsbergsla
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • pilipili 1.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (ten minste 3 u op voorhand)
  2. - Stort de geitenkaasjes uit en snij in sneden (± 1,5 cm dik) met een scherp mes. Schik ze op een schotel en bestrooi met pilipili.
  3. - Lepel over elk stukje wat olie met kruiden uit de tomatenmarinade.
  4. - Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Bereiding (± 5 min.)
  1. Schuif de schijfjes geitenkaas onder de grill, gedurende ± 5 min.
  2. Snij intussen de sla in reepjes.
  3. Meng 1 eetl. balsamicoazijn met 3 eetl. kruidenolie uit de tomatenmarinade en de stukjes gedroogde tomaten.
Afwerking

Schik op elk bord een sneetje geitenkaas en daarrond reepjes sla. Besprenkel deze met de tomatenvinaigrette. Serveer met warme toast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kCal
Koolhydraten 2.5 g
Vezels 7.6 g
Vetten 23.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER