Pikant tomatensausje

Saus minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tomaten 4
  • groene paprika's 2
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • pikante barbecuesaus 'extra hot' (Zeisner) 5 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water) en snij in partjes.
  2. - Verwijder de witte zaadlijsten en pitjes uit de paprika's en snij in stukjes.
  3. - Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie of marinade in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook glazig. Voeg de paprikastukjes toe en schep om.
  2. 2 Voeg de tomatenpartjes toe en laat 5 min. sudderen op een matig vuurtje.
  3. 3 Voeg 4 eetl. barbecuesaus toe en laat nog 2 min. sudderen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 73 kCal
Koolhydraten 9.1 g
Vezels 2.3 g
Vetten 2.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER