Pikante rijst met ananas en kalkoenenreepjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wokreepjes gevogelte (diepvries) 600 g
  • groentereepjes (diepvries) 400 g
  • rijst 2 zakjes
  • limoenen 1
  • gember 3 cm
  • knoflook 2 teentjes
  • uien 2
  • Griekse yoghurt 150 g
  • ananasstukjes op sap (blik) 225 g
  • kokosmelk 400 ml
  • tomatenpuree 70 g
  • amandelpoeder 2 eetl.
  • rijstolie 2 eetl.
  • koriander 1 plantjes
  • pilipili 0.3 mespuntjes
  • paprikapoeder 2 koffiel.
  • komijnzaadjes 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de uien fijn.
  2. - Pers de teentjes knoflook fijn.
  3. - Rasp de gember.
  4. - Laat de ananas uitlekken.
Bereiding (20 min.)
  1. Kook de builtjes rijst gaar in een kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. Verhit de bakolie in een wok en bak de ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg er de diepgevroren wokreepjes beetje bij beetje aan toe en bak lichtjes aan gedurende ± 5 min.
  3. Voeg de juliennegroenten of groentereepjes toe met de Griekse yoghurt en breng op smaak met de pilipili, de paprika en de komijn. Roer alles goed dooreen.
  4. Voeg het amandelpoeder en de tomatenpuree toe en giet er de kokosmelk over. Laat 10 min. sudderen.
  5. Voeg de ananasstukjes en de uitgelekte rijst toe. Roer om en breng op smaak met limoensap, peper en zout en eventueel nog wat extra Topaz-kruiden.
Afwerking

Dien onmiddellijk op en bestrooi met korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 781 kCal
Koolhydraten 65.6 g
Vezels 47.3 g
Vetten 36 g
Tip

SNEL AAN TAFEL
Varkenswok met champignons en tomatensaus
- Bak 1 fijngesnipperde ui glazig in olijfolie.
- Voeg 600 g wokreepjes toe en laat 3 min. bakken.
- Voeg 250 g champignons toe in schijfjes en laat 3 min. stoven.
- Overgiet met 1 blik gepelde tomaten en kruid met kruidentuiltje, peper en zout.
- Serveer met rijst.

Lamswok op z’n Indisch
- Bak 1 fijngesnipperde ui en 2 teentjes knoflook glazig in olijfolie.
- Voeg de wokreepjes toe en laat 2 min. bakken.
- Voeg 600 g diepgevroren spinazieblokjes toe en laat 3 min. gaar worden.
- Voeg 50 g geplette pindanootjes toe.
- Kruid naar smaak met komijn, paprika, peper en zout.
- Roer er een potje Griekse yoghurt onder.
- Serveer met couscous.

Rundswok met peultjes en paprika
- Bak 6 jonge uitjes (in stukjes gesneden) in olijfolie.
- Voeg 600 g wokreepjes toe en bak 2 min.
- Voeg 500 g peultjes toe en 1 groene paprika in reepjes.
- Kruid naar smaak met sojasaus, peper en nootmuskaat.
- Serveer met mihoen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER