Pilav

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • koriander 1 plantjes
  • munt (vers) 4 takjes
  • rode uien 1
  • basmatirijst 250 g
  • rozijnen 3 eetl.
  • groentebouillon 5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • korianderbolletjes 1 koffiel.
  • kaneelstokjes 1
  • kruidnagels 1
  • saffraandraadjes 3
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de rode ui fijn.
  3. - Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
  4. - Hak de blaadjes van de koriander en de munt grof.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. glazig.
  2. 2 Voeg de rijst en de rozijnen toe en roerbak even.
  3. 3 Voeg het kaneelstokje, de geplette korianderbolletjes,
  4. de kruidnagel en de saffraandraadjes toe. Roer om.
  5. 4 Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
  6. 5 Haal daarna de kookpot van het vuur, verwijder het
  7. deksel en leg een propere keukenhanddoek op de kookpot. Laat de rijst zo nog 5 min. stomen.
  8. 6 Roer de rijst daarna los met een vork en meng er
  9. de grofgehakte koriander- en muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Serveer bij gebakken kip, vis of merguez. Ook lekker op
een zomers buffet of bij barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kCal
Koolhydraten 53.7 g
Vezels 5.6 g
Vetten 5.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER