Pita-hamburger met frisse groentjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hamburgers rund + varken (beenhouwerij) 4
  • tuinkers 1 bakjes
  • eikenbladsla 12 blaadjes
  • gemengde scheuten 100 g
  • citroensap 1 eetl.
  • bieslook (vers) 0.25 plantjes
  • munt (vers) 0.25 plantjes
  • rode uien 1
  • Griekse yoghurt 4 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • pitabroodjes 4
  • mayonaise 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de muntblaadjes en het bieslook fijn.
  3. - Snij de rode ui in fijne ringen.
  4. - Snij de blaadjes eikenbladsla grof.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, het citroensap, de fijngesnipperde kruiden en de tuinkers. Kruid met peper en zout.
  2. 2 Smelt de boter in een pan en bak de hamburgers 3 à 4 min. aan elke kant.
  3. 3 Snij de broodjes in de lengte tot de helft open en rooster ze kort in de broodrooster.
  4. 4 Verdeel de eikenbladsla en de uiringen over de broodjes. Steek in elk broodje een hamburger en verdeel er wat gemengde scheuten en yoghurtdressing over.
Afwerking

Serveer de pitabroodjes in een servet en geef er een gemengd slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kCal
Koolhydraten 43.7 g
Proteins 32.4 g
Fat 42.2 g
Tip

U kan de hamburgers op de barbecue bakken. De
pitabroodjes kan u er ook op verwarmen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER