Pita met wortelburger en zuiderse groenten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelburgers 400 g
  • gele paprika's 2.25
  • courgettes 1
  • aubergines 1
  • rode uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • zoeteaarappelspread (versmarkt) 150 g
  • pitabroodjes 8
  • olijfolie 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. 10 min.
  2. - Snipper het knoflook fijn.
  3. - Snij de rode uien in fijne ringen
  4. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
  5. - Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in schijven van 1 cm.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook en de rode ui 3 min. glazig.
  2. 2 Voeg de paprikareepjes toe en laat ± 5 min. mee bakken op een matig vuur.
  3. 3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de courgette- en aubergineschijven ± 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de wortelburgers ± 8 min. gaar. Draai regelmatig om. Snij in 2.
  5. 5 Verwarm de pitabroodjes kort in de broodrooster en snij open.
Afwerking

Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de zoeteaardappelspread. Vul de broodjes met een halve wortelburger en schep er wat paprikareepjes, courgette- en aubergineschijven bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 693 kCal
Koolhydraten 98.4 g
Vezels 17.6 g
Vetten 24.8 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)
1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Snij 50 g courgette en 50 g aubergine in stukken.
2 Kook de aardappel ± 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 5 min. de courgette en de aubergine toe.
3 Mix de aardappelen en de groenten fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER