Pittige aardappelsalade met kippers, pancetta en spinazie

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippers (gerookte haringfilets) 4
  • pancetta (charcuterie) 100 g
  • verse spinazie 150 g
  • vastkokende aardappelen 800 g
  • dijonmosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Boen de aardappelen goed schoon en snij in 2 of 4 stukken (naargelang van de grootte).
  3. - Snij de kippers in kleinere stukken.
  4. - Snij elk sneetje pancetta in 3 repen.
Bereiding (45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Leg de stukken aardappel in een ovenschaal, giet er 2 eetl. olijfolie over en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar zodat alles bedekt is. Bak 30 min. gaar in de voorverwarmde oven (draai de aardappelen halverwege de baktijd om).
  3. Bak tegen het einde van de baktijd van de aardappelen de pancettareepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Meng de rodewijnazijn met 2 eetl. olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en laat 10 min. afkoelen. 6. Giet de dressing over de aardappelen en meng er de spinazie, de pancettareepjes en de stukjes kipper onder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kCal
Koolhydraten 38.4 g
Vezels 25.4 g
Vetten 28.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER