Pittige varkenssnede met wittekoolsalade

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkenssneden (diepvries) 4
  • wortelen 4
  • wittekool 0.25
  • rode pepertjes 1
  • rode uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • mayonaise 2 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • sherryazijn 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • gemberpoeder 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.
  3. - Snipper het knoflook fijn.
  4. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in dunne ringetjes.
  5. - Rasp de wortelen en snij de wittekool fijn.
  6. - Snij de rode ui in fijne ringen.
Bereiding (10 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de varkenssneden 1 min. aan elke kant.
  2. Voeg het fijngesnipperde knoflook en het pepertje toe en kruid met gember, peper en zout. Laat op een zacht vuur nog ± 5 min. verder garen.
  3. Meng ondertussen de wittekool met de wortelen en de rode ui.
  4. Roer de mayonaise door de sherryazijn en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng onder de wittekoolsalade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kCal
Koolhydraten 11.1 g
Vezels 36.9 g
Vetten 23.4 g
Tip

Serveer met frietjes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER