Pizza met ricotta en zeevruchten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 2 pizza's

Ingrediënten

  • frutti di mare (diepvries) 200 g
  • tomaten 1
  • basilicum 0.5 plantjes
  • gedroogde tomaten (versmarkt) 12
  • ricotta 150 g
  • pecorino (blok) 50 g
  • pizzadeeg (versmarkt) 2 rollen
  • artisjokharten (bokaal) 6
  • oregano (gedroogd) 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 10 min.)
  2. - Laat de frutti di mare volledig ontdooien en dep droog.
  3. - Spoel de artisjokharten onder koud water en laat uitlekken.
  4. - Snij de tomaat in fijne schijfjes.
  5. - Rasp de pecorino.
  6. - Maak de blaadjes basilicum los van de steeltjes.
Bereiding (10 min. + ± 12 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. 2 Meng de ricotta met de gedroogde tomaten en de oregano. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. 3 Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk met de tomaten-ricottamengeling en verdeel er de schijfjes tomaat, de artisjokharten en de zeevruchten over. Bestrooi met de pecorino.
  4. 4 Zet de pizza’s ± 12 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1141 kCal
Koolhydraten 135.9 g
Vezels 54.3 g
Vetten 40.3 g
Tip

Haal uit de oven en werk af met de blaadjes basilicum.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER