Pizza Rossa met rode biet en pittig radijzenslaatje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Voor 2 porties pizzadeeg (4 personen):
  • bloem 350 g
  • lauw water 2.5 dl
  • verse gist 10 g
  • vloeibare honing 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zout 1 koffiel.
  • Voor het garnituur:
  • gestoomde rode bieten (versmarkt) 500 g
  • radijzen 2 bosjes
  • tuinkers 2 bakjes
  • citroenen 0.5
  • bieslook (vers) 1 plantjes
  • geraspte mozzarella 200 g
  • zure room 4 eetl.
  • tomatenstukjes (blik) 300 g
  • mierikswortel met room (bokaal) 4 eetl.
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • mosterd 2 koffiel.
  • tomatenpuree 1 koffiel.
  • olijfolie 3 eetl.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
  2. - Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
  3. - Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
  4. - Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
  5. - Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
  6. - Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
  7. - Snipper het bieslook fijn.
  8. - Rasp de rode bieten boven een zeef en duw het vocht er zo veel mogelijk uit.
  9. - Meng het fijngesnipperde bieslook samen met de geraspte biet en de honing. Kruid met peper en zout.
  10. - Meng de tomatenpuree met de mosterd en de tomatenstukjes. Kruid met peper en zout.
  11. - Snij de radijzen in 4.
Bereiding (5 min. + 12 à 15 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Lepel de tomatenmengeling over de pizzabodems. Bedek met het rodebietenmengsel. Strooi er de geraspte mozzarella over en kruid met het paprikapoeder.
  3. Bak de pizza’s 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Maak intussen het radijzenslaatje. Meng de mierikswortelroom met de olijfolie, de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout en roer onder de radijzen. Snij de tuinkers in stukjes en voeg toe. Meng alles goed onder elkaar.
Afwerking

Serveer de pizza met het radijzenslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kCal
Koolhydraten 84.7 g
Proteins 26.3 g
Fat 34.8 g
Tip

- U kan vers pizzadeeg vooraf klaarmaken en 2 dagen in de koelkast bewaren. Of bewaar het in de diepvries. Haal het er dan wel 1 dag voor gebruik uit en laat volledig ontdooien in de koelkast.
- Bak de pizza’s altijd in een zo heet mogelijke oven. In de recepten op de volgende pagina’s vindt u telkens een oventemperatuur van 225 °C. Indien mogelijk mag u de temperatuur ook hoger zetten. Zo wordt de korst extra krokant. Bak de pizza’s dan wel niet langer dan 12 min.
- Laat het deeg lang genoeg rijzen (1,5 à 2 u.). Het vraagt wat geduld, maar het resultaat zal des te beter zijn.
- Ook het kneden van pizzadeeg is essentieel. Zo komt het rijsproces goed op gang.
- Meng 2 eetl. kappertjes onder het rodebietenmengsel.
- Voor een minder pikante versie: verminder de hoeveelheid mosterd en mierikswortelroom of laat gewoon weg.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER