Pizza tuna met uitjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • pizzadeeg (versmarkt) 1
  • uien 3
  • knoflook 2 teentjes
  • tonijn in olijfolie (blik) 200 g
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 12
  • olijfolie 2 eetl.
  • Provençaalse kruiden 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de uien in heel fijne schijven.
  2. - Snipper het knoflook fijn.
  3. - Laat de tonijn uitlekken, vang 2 eetl. olie op en maak de tonijn los met een vork.
  4. - Snij de olijven in 4.
Bereiding (45 min. + 25 min. in de oven)
  1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat er de uien samen met het knoflook 40 min. in sudderen. Roer regelmatig en let erop dat ze niet aanbakken of te fel kleuren. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Leg het deeg samen met het bakpapier op een bakplaat.
  3. Meng de tonijn met de uien en verdeel over het deeg. Versier met de stukjes olijf.
  4. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en besprenkel met 2 eetl. olie uit het blik tonijn.
  5. Zet de pizza 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Serveer warm of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kCal
Koolhydraten 32.4 g
Vezels 15.9 g
Vetten 18.1 g
Tip

- Deze pizza is ook lekker als aperitiefhapje. Steek dan met een vorm minipizza’s uit het deeg voor u ze belegt.
- U kan natuurlijk ook een tomatenbasis toevoegen aan deze pizza (bv. passata).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER