Planchagroenten

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lente-uitjes 4
  • wortelen 2
  • courgettes 1
  • sojascheuten 200 g
  • limoenen 0.5
  • koriander 0.5 plantjes
  • geroosterd sesamzaad 2 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • sherryazijn 2 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (in de keuken, ± 15 min.)
  2. - Snij de lente-uitjes in schuine stukjes van 2 cm.
  3. - Snij de wortelen en de courgette in fijne schijfjes met een dunschiller.
  4. - Meng alle groenten met de olijfolie, xeresazijn, sojasaus, sesamzaadjes en peper. Zet in de koelkast tot op het moment dat u gaat grillen.
  5. - Snipper de koriander fijn.
Bereiding (± 15 min. in de keuken + 15 min. op de barbecue)
  1. Leg de groenten op de plancha, in een aluminium schaal of in een Q-bag. Laat gedurende 10 à 15 min. gaar worden, naargelang de hitte van de barbecue.
  2. Wanneer de groenten gaar zijn, brengt u ze op smaak met limoensap en fijngesnipperde koriander.
Afwerking

Serveer onmiddellijk met een stukje gevogelte of scampi’s.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kCal
Koolhydraten 11 g
Proteins 6.6 g
Fat 11.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER