Pompoensoep met gember

Lunch minder dan 30 min. 2 personen

Ingrediënten

  • butternutpompoenen 0.5
  • wortelen 1
  • koriander 0.3 plantjes
  • rode pepertjes 0.5
  • gember 1 cm
  • sjalotten 1
  • pompoenpitten 1 eetl.
  • groentebouillon 0.5 L
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de halve butternutpompoen in 4 en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. - Snij de wortel in schijfjes.
  4. - Snipper de sjalot en de gember fijn.
  5. - Verwijder de pitjes uit het halve rode pepertje en snipper fijn.
  6. - Snij de blaadjes koriander grof.
Bereiding (± 25 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot, de gember en het pepertje 1 à 2 min.
  2. 2 Voeg de schijfjes wortel en de blokjes pompoen toe. Giet er de bouillon over en laat 20 à 25 min. koken.
  3. 3 Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
Afwerking

Werk de soep af met de koriander en de pompoenpitten. Geef er een stukje ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kCal
Koolhydraten 8.9 g
Proteins 3.7 g
Fat 9.8 g
Tip

CCVoor de liefhebbers: meng een scheutje room of kokosmelk onder de soep.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER