Pompoentaart met pancetta en salie

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • pancetta (charcuterie) 100 g
  • vruchtvlees van pompoen 300 g
  • salie (vers) 6 blaadjes
  • magere verse kaas (plattekaas) 5 eetl.
  • eieren 1
  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • walnootpitten 8
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min. + 30 min. in de oven)
  2. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. - Snij het vruchtvlees van de pompoen in dunne plakjes.
  4. - Schik de plakjes pompoen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  5. - Hak ondertussen de walnootpitten f jn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  6. - Snipper de salie fijn.
  7. - Klop het ei los met een vork en meng samen met de fijngesnipperde salie en de fijngehakte walnootpitten onder de plattekaas. Kruid met peper en zout.
Bereiding (5 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  1. 1 Schik het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
  2. 2 Verdeel de plakjes geroosterde pompoen over de taart bodem en giet er het plattekaasmengsel over.
  3. 3 Schik er de sneetjes pancetta op en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kCal
Koolhydraten 24.1 g
Vezels 13.6 g
Vetten 30.4 g
Tip

- Vervang de verse pompoen door pompoenblokjes uit de diepvries. Laat ze eerst ontdooien en goed uitlekken. Schik ze daarna op het bladerdeeg.
- Vervang de blokjes pompoen door droog gedepte gegrilde paprika’s.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER