Pompoenzalfje met gepocheerd ei

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vruchtvlees van pompoen (vers of diepvries) 300 g
  • verse spinazie 12 blaadjes
  • knoflook 1 teentjes
  • eieren 4
  • ricotta 125 g
  • geraspte parmezaan 25 g
  • groentebouillon 2 dl
  • wittewijnazijn 2 eetl.
  • komijnzaadjes 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 300 g vruchtvlees nodig). Snij in kleine blokjes.
  2. - Snipper het knoflook fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. Doe de pompoenblokjes in een grote kookpot en voeg de groentebouillon toe. Kruid met de komijn, peper en zout. Dek af en laat 5 min. koken.
  2. Giet de pompoen af en meng er de ricotta, de parmezaan en het fijngesnipperde knoflook onder. Mix tot een glad mengsel.
  3. Breng 2 L water samen met de wittewijnazijn tot tegen het kookpunt. Roer met een eetlepel door het water zodat er kolkbewegingen ontstaan.
  4. Breek 1 ei open in een pollepel en laat zakken in het water. Blijf de pollepel vasthouden en laat het eitje erin. Laat 3 à 4 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.
Afwerking

Verdeel de pompoenzalf over de borden. Leg er een gepocheerd ei op en werk af met enkele blaadjes spinazie. Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kCal
Koolhydraten 4.1 g
Vezels 12.9 g
Vetten 10.1 g
Tip

Voor een volledig vegetarische versie vervangt u de ricotta door verse kaas en de parmezaan door geraspte emmentaler.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER