Pot-au-feu van rundvlees

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen Pottenkijken (p. 157)

Ingrediënten

4 personen
  • mager soepvlees met been (beenhouwerij) (beenhouwerij) 1 kg
  • spruiten (diepvries) 250 g
  • groene selders 4 stengels
  • wortelen 4
  • raapjes 4
  • peterselie (vers) 4 takjes
  • uien 1
  • runderbouillon 2 blokjes
  • tijm (gedroogd) 2 takjes
  • laurier 2 blaadjes
  • kruidnagels 5
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (3 u. 20 min.)
  1. De dag voordien (5 min. + 2 u. 15 min. koken)
  2. Breng 1,5 L water samen met de bouillonblokjes aan de kook in een ruime kookpot.
  3. Prik de kruidnagels in de gepelde ui en bind de blaadjes laurier, de takjes tijm en peterselie samen met een touwtje. Voeg ze toe aan de kokende bouillon. Kruid met peper en zout.
  4. Doe er de stukken soepvlees bij. Zorg ervoor dat het vlees volledig onderstaat. Voeg indien nodig nog wat water toe. Breng opnieuw aan de kook en laat
  5. 15 min. koken op een matig vuur. Zet koel weg.
  6. De dag zelf (15 min. + 45 min. koken)
  7. Schep het gestolde vet van de bouillon en breng de pot-au-feu aan de kook.
  8. Schil intussen de raapjes. Snij ze samen met de wortelen en de selder in stukken van ± 1,5 cm.
  9. Voeg de gesneden groenten en de diepgevroren spruiten toe aan de bouillon, breng weer aan de kook en laat nog 45 min. sudderen op een matig vuur.
Afwerking

Haal met een schuimspaan het vlees uit de bouillon. Snij het in kleinere stukken en geef er de groenten apart bij. Schep er een paar lepels bouillon over.

Onze drankensuggestie

wijn Château La Croix de Guillot A.O.P. Blaye – Côtes de Bordeaux Argento Malbec – Mendoza – Argentinië

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vetten 2.3 g
Koolhydraten 18.7 g
Eiwitten 64.7 g
Tip

Geef er kaastoastjes bij: strooi geraspte kaas over schijfjes stokbrood en laat de kaas gratineren onder de ovengrill.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER