Preisoep met brie

minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • preien 500 g
  • uien 1
  • aardappelen 2
  • kippenbouillon 1 L
  • brie 150 g
  • boter 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (25 min.)
  1. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe. Laat al roerend even stoven.
  2. Voeg de preiringen toe (diepvries niet ontdooien) en de 2 in blokjes gesneden aardappelen. Laat al roerend even stoven. Overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. doorkoken.
  3. Snij de kaas in enkele stukken (indien de korst mooi wit is, moet u ze niet verwijderen) en laat ze de laatste 5 min. meekoken.
  4. Mix de soep heel fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water of melk.
Afwerking

- Laat enkele fijngesneden gedroogde tomaten enkele minuten zwellen in de gemixte soep.

- Huisgemaakte broodkorstjes: snij 2 sneden brood in dobbelsteentjes en laat ze goudbruin kleuren in een warme friteuse (180 °C). Indien u een meer uitgesproken smaak wenst, kan u het brood in een pan bakken in een gearomatiseerde olijfolie (bv. de marinade van gedroogde tomaten).

- Snij enkele preiringen heel fijn en laat ze 1 à 2 min. stoven in een nootje boter. Voeg toe net voor het opdienen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kCal
Koolhydraten 17.7 g
Vezels 11.2 g
Vetten 13.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER