Provençaals stoofpotje

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mager runderstoofvlees (beenhouwerij) 1 kg
  • tomaten 6
  • groene paprika's 2
  • witte selders 0.5
  • krielaardappelen 600 g
  • uien 1
  • runderbouillon 3 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • Provençaalse kruiden 1.5 eetl.
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de halve selder en de tomaten in stukken.
  2. - Snij de ui grof.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
Bereiding
  1. De dag voordien (15 min. + 1 u. 30 min. kooktijd)
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin, samen met de ui.
  3. Voeg de stukken selder, tomaat en paprika toe, samen met de runderbouillon, 1 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. 15 min. zachtjes sudderen.
  4. Voeg de krielaardappelen toe (schoonboenen is voldoende, schillen hoeft niet). Laat nog 15 min. verder sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe. Zet koel weg tot de volgende dag.
  5. De dag zelf (15 min.)
  6. Warm het gerecht zachtjes op. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng eventueel nog wat op smaak met Provençaalse kruiden.
Afwerking

Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kCal
Koolhydraten 37.8 g
Vezels 62.9 g
Vetten 11.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER