Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt varken + kalf (beenhouwerij) 600 g
  • zoete puntpaprika’s 6
  • Chunky dip & mix (versmarkt) 2 eetl.
  • rijst 250 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • uien 1
  • olijfolie 2 eetl.
  • kippenbouillon 1 blokjes
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • basilicum 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Snij het hoedje van 4 zoete puntpaprika’s en snij 2 puntpaprika’s in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Zet 4 hoedjes opzij.
  3. - Meng de Chunky dip & mix onder het gehakt en kruid met peper en zout. Vul er de 4 zoete puntpaprika’s mee. Snij de andere 2 paprika’s in blokjes.
  4. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding
  1. 1 Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de gevulde paprika’s 10 min. aan alle kanten goudbruin. Voeg aan het einde
  2. van de baktijd de hoedjes toe en laat ze even mee bakken. Haal de hoedjes er daarna weer uit en hou warm.
  3. 2 Voeg de ui en het knoflook toe aan de braadpan met de gevulde paprika’s en bak 1 min. Roer er de paprikablokjes onder.
  4. 3 Overgiet met de tomatenstukjes en 2 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de tijm en het basilicum. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid daarna met peper en zout.
  5. 4 Kook intussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
Afwerking

Leg op elk bord een gevulde puntpaprika met het hoedje erop en schep er de rijst naast. Lepel er de saus rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kCal
Koolhydraten 60 g
Vezels 37.7 g
Vetten 29.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER