Puntpaprika met Griekse vulling en aardappel in papillot

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zoete puntpaprika’s 4
  • verse spinazie 400 g
  • champignons 250 g
  • aardappelen 4
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • olijvenmix voor pasta (versmarkt) 1 eetl.
  • feta (blok) 100 g
  • zonnebloempitten 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (30 min.)
  2. 1 Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. 2 Snij intussen de champignons in 4 of 6 stukken.
  4. 3 Hak de spinazie grof. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Snij de feta in blokjes.
  5. 4 Snij de hoedjes van de puntpaprika’s en verwijder de pitjes binnenin.
  6. 5 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Roer er de zonnebloempitten, de olijvenmix en de feta onder. Kruid met peper.
  7. 6 Vul de zoete puntpaprika’s met de spinaziemengeling en zet de hoedjes er opnieuw op. Steek vast met een brochettestokje.
  8. 7 Verhit 2 eetl. olijfolie in de braadpan van de spinazie en bak de champignons en het knoflook 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  9. 8 Maak 2 inkepingen in de aardappelen en schik elke aardappel op een vel aluminiumfolie. Schep er de champignons op en vouw de aluminiumfolie dicht.
Bereiding (15 min.)
  1. 9 Bak de gevulde puntpaprika’s 10 à 15 min. op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.
  2. 10 Laat de aardappelen 5 à 10 min. warm worden op de rand van de barbecue.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kCal
Koolhydraten 25.7 g
Vezels 12.2 g
Vetten 21.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER