Quesadilla’s met spinazie en gegrilde aubergine

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 16 hapjes

Ingrediënten

  • courgettes 0.5
  • verse spinazie 50 g
  • halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt) 10
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • rode uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • volle yoghurt natuur 150 g
  • feta (blok) 100 g
  • hummus 150 g
  • volkorenwraps 6
  • gegrilde aubergines (bokaal) 100 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Laat de gegrilde aubergines uitlekken en dep droog.
  3. - Rasp de halve courgette en laat uitlekken.
  4. - Snij de gedroogde kerstomaten en de aubergines in stukjes.
  5. - Hak de spinazie grof.
  6. - Snipper de peterselie en de rode ui fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Pers het knoflook en meng met de yoghurt, de peterselie, zwarte peper en zout.
  2. 2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgette en de rode ui 4 min. Kruid met zwarte peper en zout. Meng er de aubergine en de halfgedroogde kerstomaten onder en haal van het vuur.
  3. 3 Bestrijk 2 wraps met hummus. Verdeel er de auberginemengeling en de spinazie over. Verkruimel er de feta over. Leg er telkens een wrap bovenop.
  4. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de eerste quesadilla 3 min. aan elke kant. Doe hetzelfde met de 2 andere en voeg bij elke bakbeurt 1 eetl. olijfolie toe.
  5. 5 Laat voorzichtig uit de pan glijden en snij elke quesadilla in 8 punten.
Afwerking

Serveer met de yoghurtdipsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 105 kCal
Koolhydraten 9.1 g
Proteins 2.9 g
Fat 6.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER