Quiche met trostomaatjes, broccoli en gerookte zalm

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalmsnippers 150 g
  • trostomaten 250 g
  • broccoli's 1
  • rucola 100 g
  • rode uien 2
  • geraspte kaas 'Special Mix' 150 g
  • eieren 4
  • lichte room 2.5 dl
  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • olijfolie 2 eetl.
  • frambozenazijn 0.5 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snipper de rode uien fijn.
  3. - Snij de steel van de broccoli en schil hem. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak alles grof.
  4. - Snij de trostomaten in 4.
Bereiding (10 min. + ± 45 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er een paar keer in met een vork.
  3. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien glazig. Voeg de broccoli toe en stoof 2 min. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Klop de eieren los en meng er de room onder. Kruid met peper.
  5. 5 Verdeel de zalmsnippers, de gestoofde groenten, 40 g rucola en de trostomaten over het bladerdeeg.
  6. 6 Bestrooi met de geraspte kaas en overgiet met het eiermengsel. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
  7. 7 Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen.
  8. 8 Meng intussen 1 eetl. olijfolie met de frambozenazijn. Kruid met peper en zout en meng onder de rest van de rucola.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kCal
Koolhydraten 29.2 g
Vezels 33.3 g
Vetten 52.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER