Quiche met witloof, blauwe kaas en mandora

Lunch meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • witloof 4
  • mandora's 1
  • eieren 4
  • room 2.5 dl
  • roquefort 100 g
  • boter 2 eetl.
  • melk 1 dl
  • mosterd op traditionele wijze 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Leg het vel bladerdeeg met het papier in een taartvorm, leg hierop een tweede vel bakpapier en vul de taart met droge bonen of rijst. Zet de taart 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  3. - Pers ondertussen de mandora’s.
  4. - Verkruimel de blauwgeaderde kaas.
  5. - Snij de witloofstronken middendoor, verwijder de harde kern en snij in reepjes.
  6. - Haal de bonen of de rijst na baktijd uit de taartvorm en laat afkoelen.
Bereiding (35 min. + 40 min. in de oven)
  1. Smelt de boter in een kookpot en doe er het versneden witloof bij. Kruid met peper en zout en overgiet met het mandorasap. Laat 30 min. stoven tot het witloof gaar is en het vocht is ingekookt.
  2. Meng de melk met de room en voeg hier de losgeklopte eieren aan toe. Kruid met peper en zout.
  3. Bestrijk de bodem van de quiche met de grof gemalen mosterd. Leg het witloof erop en strooi er de verkruimelde kaas over. Giet het eiermengsel erover en zet 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Serveer de quiche warm, lauw of koud. Combineer met een frisse groene salade als lunch

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kCal
Koolhydraten 30.3 g
Proteins 19.4 g
Fat 54.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER