Quinoaslaatje met feta

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gele paprika's 1
  • courgettes 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rode uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • feta 150 g
  • ontpitte groene olijven 10
  • halfgedroogde tomaten (versmarkt) 10
  • quinoa tricolore 225 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Kook de quinoa ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  3. - Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
  4. - Snipper de rode ui, de platte peterselie en het knoflook fijn.
  5. - Snij de olijven in schijfjes.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min.
  2. 2 Voeg de paprika en de courgette toe en bak 5 à 10 min. Kruid met peper en zout. Haal de
  3. groenten van het vuur.
  4. 3 Meng de halfgedroogde tomaten, de platte peterselie, de olijven en de afgekoelde quinoa onder de groenten. Kruid met peper en zout.
  5. 4 Verkruimel de feta over het slaatje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kCal
Koolhydraten 36.8 g
Proteins 15.6 g
Fat 24.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER