Rijstsalade met tonijn

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • prinsessenbonen 100 g
  • tapastomaten 8
  • rode uien 0.5
  • eieren 1
  • basmatirijst 150 g
  • tonijn in eigen nat (blik) 100 g
  • maïs (bokaal) 75 g
  • groentebouillon 0.5 blokjes
  • Voor de dressing:
  • bieslook 10 sprietjes
  • zachte mosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 2 eetl.
  • rodewijnazijn 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 minuten)
  2. - Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de halve rode ui fijn te snipperen.
  3. - Knip ondertussen de sprietjes bieslook in kleine stukjes met een keukenschaar.
  4. - Laat de tonijn uitlekken in een zeef of een vergiet en prak lichtjes met een vork.
  5. - Laat de maïs uitlekken in een zeef of vergiet.
  6. - Snij de tapastomaten in 4.
  7. - Breek de uiteinden van de prinsessenbonen af.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 De volgende taakjes zijn voor je hulpkok:
  2. - Kook het ei 10 minuten in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
  3. - Kook de prinsessenbonen ± 6 minuten onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze onder koud water.
  4. - Los het halve bouillonblokje op in kokend water en kook er de rijst in (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. 2 Maak intussen de dressing: meng de olijfolie in een kommetje met de rodewijnazijn, de mosterd en de stukjes bieslook. Kruid met peper en zout.
  6. 3 Pel het hardgekookte ei en snij in schijfjes.
  7. 4 Meng de rijst in een mengkom met de prinsessenbonen, de tomaten, de maïs, de fijngesnipperde ui en de tonijn. Roer er de dressing onder en leg er de schijfjes ei op.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kCal
Koolhydraten 33.9 g
Vezels 11 g
Vetten 2.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER