Risotto met 3 groenten en kippenhaasje

Ingrediënten

4 personen
  • kippenhaasjes (beenhouwerij) 500 g
  • licht pikante chorizo (ongesneden, versmarkt) 150 g
  • erwten (diepvries) 150 g
  • rode paprika's 1
  • courgettes 1
  • citroenen 0.5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • knoflook 4 teentjes
  • uien 1
  • risottorijst 250 g
  • kippenbouillon (1,5 blokjes opgelost in 7,5 dl heet water) 7.5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • saffraandraadjes 10
  • paprikapoeder 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
  3. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. - Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in kleine stukjes.
  5. - Verwijder het vel van de chorizo en snij in schijfjes.
  6. - Snipper de platte peterselie fijn.
  7. - Pers de halve citroen.
Bereiding (35 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgette, de chorizo en de paprika 5 min. op een zacht vuur. Voeg de ui en het knoflook toe en laat nog 5 min. meestoven.
  2. 2 Voeg de rijst toe en meng. Bestrooi met het paprikapoeder. Roerbak 1 min. en giet er de kippenbouillon over. Voeg de saffraandraadjes toe. Dek af en laat 10 min. sudderen.
  3. 3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenhaasjes aan alle kanten goudbruin.
  4. 4 Voeg de kip en de diepgevroren erwtjes toe aan de groenten. Kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. afgedekt sudderen.
Afwerking

Werk de rijstschotel af met het citroensap, de platte peterselie en 1 eetl. olijfolie.

Onze drankensuggestie

bier Barbãr Sterk blond bier

wijn Argento Chardonnay Mendoza Argentinië

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vetten 26.3 g
Verzadigde vetzuren 7.6 g
Koolhydraten 62 g
Suikers 8.7 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 46.7 g
Zout 3.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER