Risottoballetjes met krab

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Queen krab (blik) 190 g
  • risottorijst 100 g
  • mediterrane groentemix (diepvries) 100 g
  • uien 1
  • eieren 2
  • bloem 5 eetl.
  • paneermeel 8 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • citroensap 1 eetl.
  • droge witte wijn 1 dl
  • knoflook 2 teentjes
  • peper en zout
  • Voor het zoetzure sausje:
  • uien 1
  • zoetzure augurken (bokaal) 1
  • olijfolie 1 eetl.
  • curryketchup 1 dl
  • koriander 1 plantjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de ui en de knoflook fijn.
  2. - Snij de andere ui (voor het sausje) in halve maantjes.
  3. - Snij de augurk in kleine blokjes van 1/2 cm.
  4. - Snipper de koriander fijn.
  5. - Laat het krabvlees uitlekken en hou het sap opzij.
  6. - Klop de eieren los.
Bereiding (30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en laat al roerend in 3 min. garen.
  2. Overgiet met de witte wijn en roer ± 3 min. tot de wijn verdampt is.
  3. Voeg aan het sap van de krab water toe tot 2 dl en giet over de rijst. Voeg de mediterrane groentemix en het krabvlees toe en roer goed om. Laat op een zacht vuurtje verder garen gedurende 10 min. Het vocht moet volledig opgenomen zijn door de rijst. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de maantjes ui glazig. Voeg de andere ingrediënten voor de saus toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat goed afkoelen.
  5. Rol balletjes van de risotto en haal door de bloem, het eimengsel en het paneermeel.
  6. Frituur de balletjes gedurende 3 à 4 min. op 180 °C. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Schik 2 à 3 balletjes per bord en lepel er de saus rond. Dien op met gemengde sla en versier eventueel met koriander of een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kCal
Koolhydraten 51.4 g
Vezels 17.7 g
Vetten 32.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER