Rodevruchtencrumble

Dessert minder dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • bosvruchten (diepvries) 400 g
  • appelen 1
  • bananen 1
  • citroenen 1
  • rietsuiker 3 eetl.
  • Voor het korstje:
  • bloem 125 g
  • boter 125 g
  • rietsuiker 6 eetl.
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • amandelschilfers 3 eetl.
  • kaneel 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de appel in blokjes en besprenkel met citroensap.
  2. - Snij de banaan in stukjes en besprenkel ook met citroensap.
  3. - Snij de koude boter in kleine stukjes.
Bereiding (10 min. + 45 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de blokjes banaan en appel met de diepgevroren bosvruchten en 3 eetl. rietsuiker. Voeg eventueel nog wat suiker toe als u graag heel zoet fruit hebt. Schep het fruit in een brede ovenschaal (zorg ervoor dat het fruitlaagje niet hoger dan ± 3 cm is).
  3. Meng de bloem met het zout, de kaneel, de vanillesuiker, de stukjes koude boter en 3 eetl. rietsuiker. Kneed of wrijf met de handen tot een kruimelige massa.
  4. Bestrooi de fruitlaag met de crumble en de amandelschilfers: zorg ervoor dat het kruimellaagje in het midden wat dikker is dan aan de rand van de ovenschaal.
  5. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Neem uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
Afwerking

Serveer eventueel met een bolletje roomijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kCal
Koolhydraten 49.2 g
Vezels 4.5 g
Vetten 20 g
Tip

Variant
- Voor een meer exotische crumble: vervang de appel, banaan en het citroensap door mango, ananas en limoensap.
- Voeg wat verkruimelde speculaas of gehakte nootjes toe aan het kruimellaagje.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER