Roodbaarspapillot met kervel en rucolapuree

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • roodbaarsfilets (diepvries) 600 g
  • kervel (diepvries) 4 porties
  • rucola 80 g
  • venkelknollen 1
  • aardappelen 800 g
  • parmezaan (blok) 50 g
  • verse kaas (roomkaas) 4 eetl.
  • zure room 2 eetl.
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • witte wijn 8 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 25 min.)
  2. - Laat de kervel ontdooien.
  3. - Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
  4. - Mix 60 g rucola met de pijnboompitten, de parmezaanschilfers, de olijfolie en de zure room tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.
  5. - Schil de aardappelen en snij in stukjes.
  6. - Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
  7. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Verdeel de diepgevroren roodbaarsfilets over het midden van 4 vellen aluminiumfolie. Kruid met peper en zout. Besmeer de vis met de verse kaas.
  2. 2 Verdeel de venkelreepjes over de vis, overgiet met de witte wijn en werk af met de kervel.
  3. 3 Vouw de papillotten dicht en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  4. 4 Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er de rucolapesto en de rest van de rucola onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kCal
Koolhydraten 35.4 g
Vezels 40 g
Vetten 32.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER