Runderstoofvlees met chocolade

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

  • mager runderstoofvlees (beenhouwerij) 800 g
  • uien 2
  • boter 1 eetl.
  • pure chocolade 20 g
  • Rochefort 8 33 cl
  • kippenbouillon 4 dl
  • frambozenazijn 1 eetl.
  • jeneverbessen 5
  • laurier 2 blaadjes
  • tijm (vers) 1 takjes
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de uien in grove stukken.
  2. - Breek de chocolade in stukjes.
Bereiding
  1. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees beetje bij beetje, tot alle blokjes goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de stukken ui toe en laat samen met het vlees kleuren.
  3. Giet het bier langs de rand van de kookpot bij het vlees en voeg de kippenbouillon toe. Zorg ervoor dat het vlees helemaal onderstaat. Kruid met de jeneverbessen, de laurierblaadjes en het takje tijm. Dek af en laat 1 u. 30 min. tot 2 u. stoven.
  4. Schep de kruiden uit de saus. Roer er de frambozenazijn onder en dik de saus wat in met instantsausbinder.
  5. Voeg de pure chocolade net voor het opdienen toe en laat smelten.
Afwerking

Serveer met dikke frietjes of gekookte aard-appelen en gebakken witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kCal
Koolhydraten 9.8 g
Vezels 46.8 g
Vetten 8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER