Sabayon met kriekbier en vanille-ijs

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vanille-ijs 4 bolletjes
  • eidooiers 8
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • ontpitte noordkrieken (bokaal) 340 g
  • suiker 150 g
  • kriekbier 25 cl
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (10 min.)
  1. Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.
  2. Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.
  3. Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).
Afwerking

Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kCal
Koolhydraten 62.4 g
Vezels 9.3 g
Vetten 16.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER