Salade niçoise met gegrilde zalm

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atlantische zalmsteaks (diepvries) 4
  • Romeinse slaharten 3
  • tapastomaten 450 g
  • prinsessenbonen 400 g
  • primeuraardappelen 400 g
  • eieren 2
  • zwarte olijven 100 g
  • kappertjes 3 eetl.
  • dijonmosterd 1 eetl.
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 25 min.)
  2. - Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.
  3. - Kook de aardappelen 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij ze in de lengte in 4.
  4. - Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Pel en snij ze in 4 partjes.
  5. - Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze onder koud water.
  6. - Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los.
  7. - Snij de tapastomaten in 4.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de zalmsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (ze moeten gaar zijn vanbinnen en goudbruin vanbuiten).
  2. 2 Meng intussen de slablaadjes met de aardappelen, de prinsessenbonen, de tapastomaten, de olijven en de uitgelekte kappertjes. Versier met partjes ei.
  3. 3 Meng de mosterd met de wijnazijn en de extra vierge olijfolie, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de dressing over de salade.
  4. 4 Snij de gebakken zalm in stukjes en verdeel over de salade.
Afwerking

Lekker als lunch met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kCal
Koolhydraten 26.9 g
Vezels 39.9 g
Vetten 45.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER