Salade van gegrilde zuiderse groenten

Bijgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 1
  • gele paprika's 1
  • groene paprika's 1
  • aubergines 1
  • courgettes 1
  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • rode uien 0.5
  • knoflook 2 teentjes
  • olijfolie 7 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • korianderbolletjes 0.25 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de rode ui en het knoflook heel fijn.
  2. - Meng 5 eetl. olijfolie met 2/3 van het fijngesnipperde knoflook. Kruid met peper en zout.
  3. - Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
  4. - Rasp de citroen tot u 0,25 koffiel. geraspte schil heeft.
  5. - Maak een vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, de appelazijn, de rest van het knoflook, de fijngesnipperde rode ui, de geraspte citroenschil en de geplette korianderbolletjes. Kruid met peper en zout.
  6. - Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik.
  7. - Snij de courgette in plakken van 1/2 cm dik.
  8. - Snij de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
Bereiding (1 u + afkoelen, enkele uren vooraf)
  1. 1 Verdeel 2 eetl. van de olijfolie met knoflook over een bakplaat. Leg er de plakjes aubergine en courgette op, naast elkaar. Besprenkel met de rest van het olijfoliemengsel. Zet onder de grill van de oven en laat ± 10 min. bakken. Draai de groenten om en laat nog 10 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  2. 2 Verdeel de paprika’s over dezelfde bakplaat en zet onder de hete grill tot het vel zwart begint te kleuren. Leg in een diep bord en dek af met huishoudfolie. Laat volledig afkoelen.
  3. 3 Verwijder het vel van de gegrilde paprika’s en snij het vruchtvlees in repen van ± 1 cm.
  4. 4 Giet de vinaigrette over de paprikareepjes en laat 1 u. rusten.
Afwerking

Meng alle groentjes onder elkaar en dien op in een slakom.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kCal
Koolhydraten 7.9 g
Vezels 2.7 g
Vetten 17.7 g
Tip

Bij fondue, gourmet, raclette …horen natuurlijk ook slaatjes! Deze zuiderse salade is zowel koud als lauw lekker. Aan dit gerecht hebt u weinig werk. Het duurt alleen een tijdje om de groenten gaar te laten worden.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER