Salsa rossa

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tomaten 600 g
  • rode paprika's 1
  • rode pepertjes 1
  • rode uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • olijfolie extra vierge 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (30 min.)
  2. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en haal de pitjes eruit. Snij eerst in reepjes en daarna in blokjes.
  3. - Snipper de rode uien en het knofl ook fijn.
  4. - Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snipper fijn.
  5. - Pel de paprika met een dunschiller. Snij in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne repen en daarna in blokjes van dezelfde grootte als
  6. de tomaten.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig op een zacht vuur.
  2. 2 Voeg daarna de blokjes paprika, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje toe. Laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur en roer regelmatig met een houten lepel.
  3. 3 Doe er de tomatenblokjes bij en laat nog 10 min. verder stoven. Kruid met zwarte peper en zeezout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kCal
Koolhydraten 6.2 g
Proteins 2.3 g
Fat 10 g
Tip

Ideaal voor pittige bruschetta's. Ook lekker bij rood vlees of gevogelte (op de barbecue). Geef er rijst of stokbrood bij.
Salsa’s zijn pittige sausen of bijgerechten uit de zuiderse
keuken. Er bestaan versies uit verschillende landen, van Italië tot Mexico. Salsa rossa is een rode variant uit Italië, die heel lekker is bij gegrild vlees of gevogelte.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER