Saltimbocca met auberginepasta

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalfssneden (beenhouwerij) 600 g
  • rauwe Culatello-ham (versmarkt) 4 sneetjes
  • geraspte parmezaan 2 eetl.
  • droge witte wijn 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • salie (vers) 8 blaadjes
  • peper en zout
  • Voor de auberginepasta:
  • tagliatelle 400 g
  • aubergines 3
  • tomaten 2
  • sjalotten 2
  • knoflook 2 teentjes
  • kalfsfond (bokaal) 1 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (enkele uren vooraf)
  2. - Snij de aubergines in stukjes van 1 cm en bestrooi met zout. Laat 1 u rusten in een vergiet. Spoel af onder koud stromend water en dep droog.
  3. - Snij de kalfssneden in 4 gelijke dunne sneden. Leg op elk stukje vlees een sneetje culatello en 2 blaadjes salie. Plooi het sneetje kalfsvlees mooi dicht en steek het uiteinde vast met een prikkertje.
  4. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij in gelijke blokjes.
  5. - Snipper de knoflookteentjes en de sjalotten fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Kook de tagliatelle gaar in 4 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.
  2. 2 Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 2 à 3 min.
  3. 3 Overgiet met de kalfsfond en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid naar smaak met enkele draaien van de Italiaanse kruidenmolen, peper en zout.
  4. 4 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan, bak het vlees langs beide zijden goudbruin en kruid met peper en zout.
  5. 5 Overgiet met de witte wijn en laat zachtjes verder gaar worden gedurende ± 5 min.
Afwerking

Verdeel het vlees over de borden en geef er de pasta met de auberginesaus bij. Bestrooi het geheel met parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 761 kCal
Koolhydraten 79.7 g
Proteins 57.1 g
Fat 20 g
Tip

TIP
SALTIMBOCCA

Dit eenvoudige, maar lekkere gerecht komt uit de streek rond Rome. Kalfslapjes worden bedekt met rauwe ham en salie. 3 à 4 min. bakken, even smoren in witte wijn en klaar! U kan het kalfvlees vervangen door fijne sneden kalkoen of varkensvlees.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER