Scampi's 'à la bourguignonne'

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kleine, gepelde rauwe scampi’s (diepvries) 12
  • olijfolie 1.5 dl
  • knoflook 4 teentjes
  • peterselie (vers) 2 eetl.
  • kervel 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de tijgergarnalen of de scampi's ontdooien en dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. - Vermeng de olijfolie met de geperste knoflookteentjes, de peterselie en de kervel en laat ± 3 u trekken.
Bereiding (10 min.)
  1. Leg de tijgergarnalen of de scampi's naast elkaar in een ovenschotel. Breng op smaak met peper en zout en lepel er de olie met kruiden overheen. Dek af en schuif de schotel
  2. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Afwerking

Schik op de borden en lepel er wat saus over. Versier met een schijfje citroen en dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kCal
Koolhydraten 1.9 g
Vezels 7.1 g
Vetten 37.6 g
Tip

- Met deze bereiding vertoeft u niet lang in de keuken en bovendien is dit recept ideaal als u een grote groep gasten hebt. U kan zelfs een volledige bakplaat gebruiken...

- Scampi's à la bourguignonne kan ook op de barbecue: afgedekt in een grote schaal en op een zacht vuur, of in individuele porties in papillot.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER