Scampi’s met gember en cashewnoten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • grote, ongepelde rauwe scampi's (diepvries) 600 g
  • wokgroenten (diepvries) 500 g
  • kerstomaten 250 g
  • limoenen 2
  • koriander (vers) 0.5 plantjes
  • gember 4 cm
  • knoflook 3 teentjes
  • cashewnoten 100 g
  • groentebouillon 1 dl
  • sojasaus 3 eetl.
  • rijstolie 3 eetl.
  • kerriepoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Laat de wokgroenten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
  2. - Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep de scampi’s goed droog.
  3. - Pers de teentjes knoflook.
  4. - Snij de gember in fijne staafjes.
  5. - Halveer de kerstomaten.
  6. - Snipper de korianderblaadjes fijn.
  7. - Snij de limoenen in partjes.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Verhit een wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak het geperste knoflook, de gember en het kerriepoeder 30 sec. Voeg de scampi’s toe en roerbak 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. 2 Voeg de wokgroenten, de cashewnoten, de sojasaus en de groentebouillon toe en bak nog 2 min. Roer geregeld om.
  3. 3 Voeg tot slot de halve kerstomaatjes toe en laat nog 1 min. opwarmen.
Afwerking

Versier met de fijngesnipperde koriander en de partjes limoen en geef er basmatirijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kCal
Koolhydraten 21.6 g
Vezels 25.9 g
Vetten 19.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER