Scampi’s met saffraansausje

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gepelde tijgergarnalen 'scampi' (diepvries) 20
  • koolrabi's 2
  • lente-uitjes 3
  • appelen 2
  • lichte room 2 dl
  • boter 2 eetl.
  • droge witte wijn 1 dl
  • saffraandraadjes 0.33 buisjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Schil de koolrabi’s en rasp fijn.
  4. - Rasp de appelen fijn.
  5. - Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
Bereiding (15 min.)
  1. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de geraspte koolrabi’s en appelen toe en bak 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
  2. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Verwijder de scampi’s en hou warm.
  3. Blus de pan met de witte wijn en de room en breng op smaak met de saffraan. Laat 2 min. koken. Kruid bij met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de koolrabi’s in de lengte over elk bord en schik er de scampi’s geschrankt op, met hun staart naar boven. Lepel er de saus rond. Geef er een stukje ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 257 kCal
Koolhydraten 12.4 g
Vezels 14.1 g
Vetten 15 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER